Medier og teknologi i uge 18, 2016

ℹ️ Hvad er det her?
Hver uge udgiver jeg en opsamling med noget af det bedste indhold, jeg er faldet over i ugens løb indenfor medier, teknologi og det, der ligner.

? Følg med på mail:
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så sender jeg dig en fin mail, håndskrevet til lejligheden, når der er nyt at læse her på siden:



Bemærk: Du får ikke en mail, så snart, jeg har udgivet nyt – i stedet samler jeg op og sender hyppigst en gang om ugen. Hvis du vil følge med og vide det, så snart, der er nyt skal du følge med via RSS-feed’et.

 

? Generelt / tendenser

? Investor: Krigen mod adblocking er forgæves

I øjeblikket er der mange medier (ekstrabladet.dk inklusiv) der eksperimenterer med at blokere for folk, der blokerer for annoncer. Det er den forkerte løsning, mener Rasmus Bjerngaard, der er techinvestor og tidligere partner i venturefonden Northcap:

Fænomenet adblockere har de seneste år opnået fornyet popularitet. Over 100 millioner bruger nu adblocking, en stigning på 41 pct. fra 2014 til 2015. Tilvæksten forventes at stige efter, at Apple for nylig muliggjorde adblocking på bl.a. iPhone og Opera-webbrowseren sidste måned annoncerede indbygget adblocking. Når så mange forbrugere afskærmer sig fra indhold, er det på høje tid at overveje værdien af ens indhold set med brugerøjne, og hvorvidt det er en holdbar måde at tjene penge på.

Læs opinionsartiklen [Jyllands-Posten]

Læs også:

⬆ Til toppen

? Når robotter laver journalistik

Turen begynder hos tyskbaserede Narrativa, der arbejder med robotjournalistik. Selskabet, der har to år bag sig, har udviklet systemet Gabrielle AI, der teknologisk kombinerer kunstig intelligens (IA) med såkaldt natural language generation (NLG).

Systemet er baseret på at kunne generere den hurtige nyhedsopdatering, men også hele artikler, skrevet i en tillært stil, der læner sig om af journalistens egen. Udgangspunktet for Narrativa er dækning af fodboldkampe, men også andre datatunge stofområder som økonomi, finans og politik.

Læs mere [MediaWatch]

⬆ Til toppen

? Isolationsfængsling i virtual reality

Hvordan er det egentlig at være isolationsfængslet? Hvis brænder inde med det spørgsmål, har The Guardian lavet en virtual reality-præsentation til dig.

⬆ Til toppen

? Introduktion til Facebooks live-video

Hvordan kommer man i gang med at streame live-video via Facebook? Og hvornår skal man ikke bruge live-video men almindelig ‘on demand’ video? De spørgsmål besvarer Signe Hollerup fra Bownty i denne artikel [Medium / Signe Hollerup] – og hun kommer også med 10 tips til streamingen.

⬆ Til toppen

? Har vi mistforstået ‘Internet i alting’?

‘Internet of Things’ (forkortet IoT) eller på dansk ‘Internet i alting’ får en del hype i øjeblikket. Men er det fejlagtigt, når vi fokuserer på produkter til os forbrugere, såsom køleskabe og, øh, sko?

Chandhouk doesn’t believe that the IoT will be making any big breakthroughs with consumers any time soon. Instead, Helium is betting big IoT’s real utility is on the commercial and industrial side of things. It looks like numerous big players agree, based on a recent $20 million Series B funding round including Alphabet’s investment arm GV, previously known as Google Ventures. But it’s another investor in the latest round that gives us our clearest hint of where IoT is going: Munich Re, an insurance and risk management company.

Læs mere [Fast Company Design]

Læs også:

⬆ Til toppen

? Et smukt digt baseret på Quora-spørgsmål

Det her er simpelthen intet mindre end fantastisk: Et digt om Silicon Valley baseret på Quora-spørgsmål om Silicon Valley. Læs digtet [Fusion].

⬆ Til toppen

? Organisation / Management

✔️ Tjekliste: Hurtigere og bedre beslutninger

Beslutninger er svære, og i de større af dem kan det være svært at bevare øjeblikket. Hvis du sidder i sådanne situationer fra tid til anden, bør du læse denne artikel [Harvard Business Review] med en liste på syv punkter, du kan følge.

⬆ Til toppen

3️⃣ Tre ting, du skal gøre, inden mødet slutter

When a sports team finishes a game, they usually don’t gather up their gear and immediately leave the court, rink, field or locker room. The players and coaches take a few minutes for a post-game meeting – a ritual that’s just as important as the pre-game warm-up.

In our view, participants in business meetings can benefit from the same exercise. A quick post-meeting wrap-up with attendees before they leave the room goes a long way to ensuring the gathering achieved what it set out to, and that future get-togethers will also prove successful.

Læs mere [Harvard Business Review]

⬆ Til toppen

? Parlør til mødesprog

Alle, der har siddet i møder, kender det: Det særlige sprog, vi alle bruger under mødet, hvor det vi siger ikke nødvendigvis er heeelt det samme, som vi mener. Her er et cheat sheet til dig, der vil snakke med [Medium / Sarah Cooper].

⬆ Til toppen

✏ Design / UX

? UX-hemmelighederne bag Tinder

Hvordan har dating-app’en Tinder arbejdet med brugeroplevelsen og -interaktionen? Det har CreativeBloq spurgt deres produktdesigner om.

⬆ Til toppen

☑️ Tjekliste til UX-test

Seeing your site through your customers’ eyes is the key to improving your user experience. Remote user research will help you get fast insights from your target market, on any device, whenever you need them.

This checklist will help you stay organized as you plan, conduct, and analyze your next study.

Se listen (det kræver, du opretter dig) [UserTesting]

⬆ Til toppen

? 12 tips til design af knapper

Here’s 12 lessons I’ve learned when working the primary button, secondary buttons, and a whole host of other button types in an emerging system.

Læs mere [Medium / EightShapes]

⬆ Til toppen

? Design af ‘Progress Trackers’

Hvis du gerne vil vise dine brugere, hvor langt, de er nået i et givent forløb, så skal du læse denne artikel [UX Planet].

⬆ Til toppen

? 10 anbefalinger til formularer

Follow these well-established — but frequently ignored — guidelines to ensure users can successfully complete your website forms.

Kom i bedre form…ular [Nielsen Norman Group]

Læs også:

⬆ Til toppen

? Googles spøjse opdateringer af kortvisningen

Hvordan har designet af Google Maps forandret sig fra 2010 til i dag? Det kan du læse mere om i denne artikel [justinobeirne.com], hvor der blandt andet bliver kigget på den forskubbede balance mellem byer og veje – og hentet inspiration i et kort fra 1960erne.

⬆ Til toppen

? Teknik

? Grundig introduktion til HTTP/2

Den næste version af HTTP-protokollen er klar, og den tilbyder et hurtigere World Wide Web. Men præcis hvad er der af nyheder og muligheder – denne guide er et godt sted at starte [Kinsta].

⬆ Til toppen

⌚ Windows 95 på Apple Watch

I afdelingen for ‘Hvorfor? / Hvorfor ikke? / Fordi man kan’-ting finder vi en gut, der har sat sig for at installere Microsofts hedengangne Windows 95-styresystem på et Apple Watch [Version2]:

Den eneste tilbageværende lille detalje af en udfordring er, at det tager omkring en time for Windows 95 at starte på et Apple Watch. Derfor var Nick Lee også nødt til at bygge en lille motoriseret pind, der konstant trykkede på urets såkaldte krone, så uret ikke gik i dvale under den lange opstart.

⬆ Til toppen

? Botten, der fortæller dig, hvad der er på billedet

I tidligere opsamlinger har vi haft fat i bots, og især at Facebook nu har åbnet for muligheden for bots i deres Messenger. Der er allerede en del bots, men en af de sjovere, jeg har set, er WTFIT – en forkortelse for ‘What The F Is That?’.

Rimelig specifikt - selvom jeg savner albumtitlen ;-)
Rimelig specifikt – selvom jeg savner albumtitlen 😉

⬆ Til toppen

Denne opsamling blev oprindeligt udgivet på ebudvikling.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.