Set og læst i uge 4, 2016

ℹ️ Hvad er det her?
Hver uge udgiver jeg en opsamling med noget af det bedste indhold, jeg er faldet over i ugens løb indenfor medier, teknologi og det, der ligner.

? Følg med på mail:
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så sender jeg dig en fin mail, håndskrevet til lejligheden, når der er nyt at læse her på siden:



Bemærk: Du får ikke en mail, så snart, jeg har udgivet nyt – i stedet samler jeg op og sender hyppigst en gang om ugen. Hvis du vil følge med og vide det, så snart, der er nyt skal du følge med via RSS-feed’et.

 


? nytimes.com runder de 20 år

Den 22. januar 1996 åbnede The New York Times dørene for nytimes.com, der var noget så smart som en internetavis. Her kan du læse den artikel, der indvarslede websitet [The York Times].

? Til toppen ?


❔ Arven efter Steve Jobs

Hvorfor var nogle i dyb sorg over, at en virksomhedsleder døde, når han ofte var usympatisk og fik telefoner produceret under forfærdelige vilkår? Det spørgsmål søger The New York Review of Books svar på i en artikel om en dokumentar, en spillefilm og en bog om Steve Jobs.

Læs også:
The Steve Jobs and Bill Gates Musical Is Coming to Broadway [Vice]

? Til toppen ?


? MetroXpress vil teste Facebooks Instant Articles

Hos MetroXpress hvor en stor del af trafikken kommer fra netop Facebook vil man gerne teste Instant Articles “hurtigst muligt” [MediaWatch]. Instant Articles gør det muligt for onlinemedier at give Facebook en kopi af en artikel, som kan vises ekstremt hurtigt i Facebook-app’en på telefonen.

Læs også:
Jeg har tidligere skrevet om Instant Articles [Medium / Lars K Jensen].

? Til toppen ?


? Nordmændene vil undersøge Googles og Facebooks indflydelse

Hvor meget betyder Google og Facebook for mediemarkedet? Det skal et udvalg udpeget af den norske regering finde ud af, skriver MediaWatch.

Læs også:
Facebook ruller annonceplatform til mobilsider ud [MediaWatch]

? Til toppen ?


? Fiks navigation på mobil

Hvordan konverterer man en klassisk dropdown-menu fra et desktop-website til en mobilvenlig udgave, så navigationen stadig fungerer for brugeren? Her kan du se, hvordan en PlayStation-designer har gjort [Medium / Joey Rabbitt].

? Til toppen ?


? Tjekliste til mobil onboarding

‘Onboarding’ er det meget danske ord for det at få folk til at komme i gang med at bruge dit produkt og (ofte) registrere sig. Her er en tjekliste med 21 punkter til onboarding på mobil [SitePoint].

? Til toppen ?


✔ Stor UX-undersøgelse for 2015: Her er resultaterne

Men du skal registrere dig for at se dem [User Testing]. Det har jeg ikke lige fået gjort, kan I sikkert se…

? Til toppen ?


? 7 steder med animationer til apps og mobil-web

Ofte kan selv en ret simpel animation give navigationen et ekstra pift eller gøre noget tydeligere for brugeren. SitePoint har samlet ‘The 7 Best Resources for Web and Mobile App Animations’.

? Til toppen ?


⛔ 5 ubrugelige web-komponenter, du skal undgå

Hvorfor bruger noget, der er ubrugeligt, spørger du måske. Jo, hvis det er nu er pokkers fancy, ik’? Anyways, her er listen [SitePoint] og argumenter samt alternativer.

? Til toppen ?


? Firefox overhaler Chrome indenom med ny komprimering

I opsamlingen fra uge 3 havde vi fat i en ny komprimering, kaldet ‘Brotli’, som Google har udviklet, og som snart er i Chrome-browseren. Nu skriver Version2 imidlertid, at Firefox bliver den første browser med den nye komprimering. Det er – ikke overraskende – primært mobile browsere, der har gavn af den nye komprimering.

? Til toppen ?


? Chrome til iOS indhenter Safari

Google har skubbet en ny opdatering til iOS-udgaven af Chrome-browseren (altså den til iPhone og iPad). Den helt store nyhed er, at man skifter til en nyere renderingsmotor fra Apple [Ars Techica].

Bemærk, at Apple ikke tillader browsere på iOS at bruge deres egen rendering-engine – derfor er blandt andet Chrome og Firefox på iOS egentlig bare Safari’er i forklædning.

? Til toppen ?


? Microsoft lægger machine learning på Github

Et værktøj, der blandt andet er brugt til at forbedre stemmegenkendelse, er blevet lagt til af- eller nedhentning på Github [Version2].

? Til toppen ?


? Fremtiden indenfor codecs

Nu bliver det teknisk. Her er nemlig et blogindlæg om den næste generation af codecs [Gnome blogs / Ronald S. Bultje]. Codecs bruges til at encode og decode video og der er et par nye generationer på vej. Nemlig H.265 og VP9 som begge er mulige afløsere for H.264 som vi bruger i dag på ekstrabladet.dk.

? Til toppen ?


? Søgemaskine viser sårbarheder ved ‘Internet of Things’

Internet i alting. Det lyder smart – vi kender alle klichéhistorien om internettet, der selv bestiller mælk. Men når der er internet i alt, stiller det også krav til, at vi som mennesker holder øje med sikkerheden.

Og det kniber lidt, ifølge Ars Technica. De har skrevet en artikel om søgemaskinen Shodan, der gør det muligt at søge i ubeskyttede webcam-feeds. Hvis du betaler for Shodan kan du (ifølge Ars Technica), mens os gratister må nøjes med still-billeder.

Der slappes af i Hong Kong. (Foto: Hipcam / Shodan)
Der slappes af i Hong Kong. (Foto: Hipcam / Shodan)

? Til toppen ?

Denne opsamling blev oprindeligt udgivet på ebudvikling.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.