Set og læst i uge 40, 2015

ℹ️ Hvad er det her?
Hver uge udgiver jeg en opsamling med noget af det bedste indhold, jeg er faldet over i ugens løb indenfor medier, teknologi og det, der ligner.

? Følg med på mail:
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så sender jeg dig en fin mail, håndskrevet til lejligheden, når der er nyt at læse her på siden:



Bemærk: Du får ikke en mail, så snart, jeg har udgivet nyt – i stedet samler jeg op og sender hyppigst en gang om ugen. Hvis du vil følge med og vide det, så snart, der er nyt skal du følge med via RSS-feed’et.

 


AdBlock Plus vil ikke længere selv afgøre, hvad der er kosher

Folkene bag ad-blocker-browser-udvidelsen AdBlock Plus, Eyeo, har besluttet, at man ikke længere selv vil beslutte hvilke annoncer, der er ‘acceptable’ nok til at komme igennem filtret. Det skal i stedet overlades til en komite bestående af repræsentanter for publicister, annoncebranchen og AdBlock Plus-brugere. Læs mere hos Vice.


Netflix i Virtual Reality

Det måtte jo ske. Netflix har arbejdet sammen med Oculus for at bygge en app til Samsung Gear VR-brillerne. Her er et blogindlæg om det arbejde, skrevet af John Carmack, der er CTO (Chief Technology Officer) hos Oculus.


Apple vs. annoncer (og Google)

I opsamlingen fra uge 39 havde vi fat i content blocking i iOS9, der blandt andet gør det muligt for iPhone og iPad-brugere at blokere annoncer på web. Jason Calacanis (en dot-com-dreng, læs mere om ham på Wikipedia) har også skrevet om det. (Du må leve med, at han ikke kan lade være med liiige at tale om sig selv hist og her.)


Den falske annoncetrafik

En anden dimension af hele annonce-snakken er falsk annoncetrafik, der kan skaffe online-medier hurtige penge. Bloomberg har en god artikel om det (skræmmende) fænomen.


Facebook opdaterer Notes/Noter

Hardcore-følgere af denne blog har ventet på dette siden uge 34: Facebook opdaterer nu deres Noter/Notes [Facebook Newsroom], så de ligner Medium-artikler (meget!). Det ligner en slags Instant Articles til den almindelige Facebook-bruger. Eller en Medium-klon, på Facebook. Der loader ret hurtigt.

Sådan kan en ny Facebook-note se ud.
Sådan kan en ny Facebook-note se ud.

Hvad er UX design?

Det spørgsmål er 15 eksperter blevet stillet. Her er deres svar [UserTesting]


UX-eksperter om UX-fejl

Vi tager lige lidt mere ekspertsnak. Piotr Koczorowski har spurgt otte eksperter om, hvad de ser som de værste UX-fejl.


Web-design er kedeligt

Der var engang, hvor web-design var noget crazy noget. Nu er det blevet en flad, banal, uinspirerende, trist og åndsforladt (jeg har haft fat i en synonymordbog) disciplin. Læs mere [The Next Web] – hvis du kan holde dig vågen.


Om Flat Design – og Flat 2.0

Det gør heller ikke design mere spændende, at en af de mest populære stilarter/retninger indenfor web-design hedder ‘Flat Design’. Nielsen Norman Group har samlet op på Flat Design – og skrevet lidt om Flat 2.0, der er bedre for brugerne.


Dokumentar om design

Helt kedeligt er design nu alligevel ikke. InVision har lavet en dokumentarfilm, ‘Design Disruptors’ om “how design became the new language of business”. På hjemmesiden kan du afgive din e-mailadresse, så får du en mail, når filmen er klar – indtil da kan ud se en trailer for filmen.


Her er USA’s offentlige web-designstandarder

Hvis du for eksempel er en designer, der er optaget af standarder eller andre former for ensretning af udseendet, kan du tage et kig på standarderne for USAs offentlige hjemmesider.


The Huffington Post har redesignet

Vi runder design af for denne gang med denne artikel [webdesignerdepot.com] om The Huffington Posts redesign.


Bedre fejlbeskeder

Fejlbeskeder er irriterende – men man ser dem tit. At gøre dem bedre bør være noget, alle er interesserede i. Her er en artikel om netop det [UserTesting].


Her er dit liv…på Twitter

Hvis du godt kunne tænke dig en form for opsamling på dit liv på Twitter, så er lifeontwitter.com værd at kigge på. Og da der ingen grund er til hemmelighedskræmmeri er her en slags oversigt over denne blogredaktørs Twitter-liv. Der kan man se alle mulige sindssygt spændende ting, såsom mine mest brugte emojis – og at jeg er mest aktiv i hverdagene. Der er dog også mere brugbare ting, såsom ‘Best friends’ (nååårh) og ‘Influenced by’.

(Bemærk dog, at LifeOnTwitter har kigget på 999 Twitter-opdateringer (tweets) – det er kun 7,6 procent af de 13.200 tweets, jeg har tweet’et siden marts 2007. Tweet.)


Screenshot af enkelte elementer i ny Firefox

I den seneste version af Firefox (version 41 – versionsnumre i browsere er gået helt amok..!) er det muligt at tage et screenshot af et enkelt element [hacks.mozilla.org]. Det er smart, hvis man for eksempel skal indberette et element, der ikke ser ud, som det skal.


Sådan skal du nikke til dit næste møde

Intet siger ‘jeg er til stede og følger med’ som en god gang nikken. Denne artikel giver dig ni nik at arbejde med.


Hvordan bliver en blogopsamling til?

Bag disse ugentlige opsamlinger ligger der en række arbejdsgange for at holde sig opdateret. Lars, redaktør på denne blog, har skrevet lidt om, hvordan han gør  [Medium / Lars K Jensen].

Denne opsamling blev oprindeligt udgivet på ebudvikling.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.