Eksperimenter med “mikrobetaling”

Du kan få rabat i mine eksperimenter, hvis du tilmelder dig mit nyhedsbrev nederst 🙂


Betaling for indhold er allerede noget, der fylder meget i mediebranchen, og det kommer til at fylde endnu mere i 2019. Indtjeningen fra annoncer går i det store billede kun én vej, og derfor er der brug for alternativer. Her er man begyndt at kigge på at tage penge for indholdet.

Det er der flere gode årsager til og afledte effekter af. Blandt andet at det skaber et tættere bånd mellem medie og bruger, som jeg tidligere har skrevet om i et blogindlæg hos Journalisten.

Hvorfor kun abonnement?

Der er dog en tendens i mediebranchen, især herhjemme, til, at man kun forkusere på en model for betaling: Abonnementet. Nogle medier har forskellige abonnenter til forskellige priser, men grundlæggende er modellen den samme; at få folk til at betale et fast beløb hver måned.

Det kan sagtens være, det er sådan, fordi det er en rigtige tilgang, men på det seneste har der – især på Twitter – været lange diskussioner, hvor nogle mediebrugere kræver, at det skal være muligt at købe ét stykke indhold (ofte artikel) ad gangen. Det, man typisk kalder “mikrobetaling” – selvom priserne dog nok aldrig vil blive så “mikro”, som nogle kan ønske sig.

Jeg vil egentlig hellere kalde det “styksalg” eller “stykkøb”, som jeg tidligere har skrevet om: Kan vi droppe ordet mikrobetaling?

Der mangler eksperimenter

Diskussionerne bliver dog altid ved snakken, og der er ikke rigtig nogen, der flytter sig. Begge parter har eksempler og logiske slutninger, der taler for deres tilgang.

Jeg synes, der mangler nogle forsøg. Nogle gode gammeldags eksperimenter, hvor man prøver noget af. Går det godt, er det fedt – går det skidt, så lærte man noget, og så kan man eventuelt iterere og prøve igen på en anden måde på baggrund af det, man lærte.

Som folk, der kender og følger mig ved, er jeg dog heller ikke fortaler for bare at eksperimentere i blinde. Derfor har jeg luftet mine tanker rundt omkring og sjusset mig frem til model og et nogenlunde prisleje – som jeg naturligvis også kommer til at eksperimentere indenfor.

Følg med – og få rabat

Jeg håber, at du vil følge eksperimentet – også selvom du ikke ender med at bruge penge på noget af det, jeg skriver. Jeg kommer til at dele ud af mine erfaringer, så hold øje med det website, du befinder dig på lige nu.

Et af mine tiltag er, at jeg kommer til at køre nogle rabatter til dem, der læser med i mit nyhedsbrev. Så hvis du ikke allerede er tilmeldt, kan du gøre det nu 🙂

Foto: Rawpixel

Skriv din kommentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.