Kategorier
Analog

Første forsøg med Fujifilm Neopan 100 Acros II

Sikke en skønhed, der klarer sig glimrende i et F4 point and shoot-kamera.

For nylig blev jeg – af en ekspedient i PhotoCare ved Torvehallerne – anbefalet at slå et smut forbi One Of Many Cameras ved Gråbrødretorv, fordi jeg var nysgerrig på, hvor man kunne købe kameraer til 35mm film.

Det vil nok vise sig at være en anbefaling, der kommer til at koste mig nogle penge 🙂

Jeg vil ikke skrive så meget om One Of Many Cameras her (endnu, i hvert fald), men blot anbefale, at du tjekker deres butik og/eller website ud.

Lige pt. er mine 35mm skills ikke vildere, end at jeg stadig er på “point and shoot”-kameraer, og jeg gik derfra med et lækkert Konica Pop, ladet med Fujifilms Neopan 100 Acros II-film (angiveligt var den et hit blandt de japanske street-fotografer – jeg lærer noget hver dag i øjeblikket).

Filmen er sort/hvid, og i modsætning til Ilfords XP2 400 Super-film, jeg ellers er glad for (og tidligere har skrevet om) kan den ikke fremkaldes ved C41-processen, som bruges ved farvefilm.

Til gengæld er den meget mindre grynet og dermed mere klar end Ilford-filmen – hvilket formentlig (især) kan tilskrives forskellen i ISO (højere ISO = større gryn, som forklaret her hos CPH-LAB).

Nå, men et billede siger som bekendt mere end hundrede ord, så her får du tre. De er fremkaldt og scannet af One Of Many Cameras og blev leveret i ~5-6 megapixel TIFF-filer (hvilket giver lidt mere at arbejde med i redigeringen).

Jeg har redigeret billederne en lille smule, men fremstår derudover som de så ud, da de ankom fra indscanning.

(Billederne kan også ses i mit ‘Copenhagen on 35mm black/white’-album på Flickr.)

✅ Udgivet på en Creative Commons-licens, der tillader kommerciel brug (husk at kreditere og linke).

Svanemølleværket
(Se på FlickrHent i flere størrelser)
Søndre Frihavn
(Se på Flickr | Hent i flere størrelser)
Statens Musem for Kunst
(Se på Flickr | Hent i flere størrelser)