Medier kan lære meget af de klassiske tilgange indenfor produktudvikling. Blandt andet at man ikke skal stirre sig blind på én type løsning, såsom indhold. Det viser Politico Europes seneste succes.
Måske har du allerede læst historien om, hvordan Politico Europe voksede 50% på deres abonnementsforretning i 2018, ellers kan du læse historien hos Digiday. Du kan også læse om den på dansk på Medietrends.
Det korte af det lange er, at Politico Europe fandt ud af, at deres brugere havde andre behov end bare at læse artikler. Derfor kommer en stor del af indtjeningen fra et værktøj, Politico Europe har udviklet.
Overvågning af politik
Værktøjet, Pro Intelligence, gør det lettere at navigere i politiske emner ved at overvåge og give adgang til et hav af dokumenter.
European Union and country-specific legislative updates and information are by nature, dry, difficult to find, spread out and fragmented across numerous government websites and countries. The hope is that Politico’s tool helps subscribers dodge lengthy online searches for this information, becoming a one-stop shop for policymakers who want to both read the news and news analysis, and access all relevant external information to their fields within a single dashboard
Pro Intelligence, der kan købes i forskellige udgaver, er blevet muligt, fordi Politico i juli 2018 købte det svenske startup Statehill.
Udover teknologivinklen er det naturligvis også interessant, at Politico nu tjener gode penge på et produkt, der hjælper deres brugere, men som ikke er klassisk indhold. Det er en kær reminder om, at medier har mange muligheder for at lave af andet og mere end indhold – og stadig opfylde deres eksistensberettigelse overfor brugerne.
Eksempelvis gør Pro Intelligence det lettere for brugerne at navigere i (og overvåge) politiske dokumenter og beslutningsprocesser.
Artiklen fortsætter herunder
Glem dig selv
Tilgangen kræver imidlertid, at man anskuer det anderledes, end man har gjort i mediebranchen historisk. I stedet for at starte med at kigge på, hvad man selv kan/vil bygge, så gælder det om at identificere de største behov og problemer hos målgruppen – og sætte ind på at løse dem.
Det starter med at finde ud af, hvorfor folk bruger ens medie – og det er aldrig bare for at kigge på indhold. Der er altid et underliggende behov: At være opdateret på et givent emne, slå tiden hjel, blive bedre til sit job etc.
Det er klassisk produktudvikling, og det understreger en pointe, som flere af os har talt om i årevis: Mediebranchen har ekstremt meget at lære fra arbejdet med digital udvikling og produktudvikling generelt.
Hvis du var væk i morgen
Jeg har tidligere skrevet om, hvordan man kan skabe innovation ud fra sit kerneprodukt og kerneydelse. Det kan man eksempelvis gøre ved at spørge sine brugere, hvad de ville savne, hvis man var væk i morgen.
Hvad enten du arbejder for et medie eller en virksomhed, vil det være interessante svar, du får på det spørgsmål. Det kan også føre dig i retninger, du ellers ikke havde set; det kan være podcasting eller teknologi, som med Politico Europe.
Hele pointen er, at de nye produkter, du bygger, baserer sig på din kerneydelse og den forskel, du gør for dine kunder og brugere.
En anden pointe, som jeg tidligere har skrevet om og ofte nævner, når jeg er ude ar holde oplæg er, at det gælder om at finde dine kunders underliggende behov. Hvilket der findes nogle gode metoder og værktøjer til. ◉