Set og læst i uge 44, 2015

ℹ️ Hvad er det her?
Hver uge udgiver jeg en opsamling med noget af det bedste indhold, jeg er faldet over i ugens løb indenfor medier, teknologi og det, der ligner.

? Følg med på mail:
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så sender jeg dig en fin mail, håndskrevet til lejligheden, når der er nyt at læse her på siden:



Bemærk: Du får ikke en mail, så snart, jeg har udgivet nyt – i stedet samler jeg op og sender hyppigst en gang om ugen. Hvis du vil følge med og vide det, så snart, der er nyt skal du følge med via RSS-feed’et.

 


⏩ Sådan får du et drønhurtigt website

Her er lidt lektielæsning for os, der arbejder med website performance: Ludicrously Fast Page Loads – A Guide for Full-Stack Devs [nateberkopec.com].

? Til toppen


? Vill du dansa med mig? Svensk interesse for Instant Articles

Mere hastighed. Vi har i andre opsamlinger haft fat i Facebooks Instant Articles (se hvilke), der gør det muligt for medier at publicere indhold direkte på/i Facebook på mobile platforme. Nu er der svensk interesse for de hurtige artikler, skriver MediaWatch – med henvisning til en artikel hos svenske resume.se.

? Til toppen


? Performance og annoncenetværk

En af de store udfordringer ved performance er annoncenetværk. Her er et lille eksempel [Medium / Trevor Linton] på noget af det, der foregår i baggrunden. Blandt andet bliver der genereret mere end 15 iframes.

? Til toppen


⚽ Skal vi have sportsopdateringer i Facebook Messenger?

Det ser ud til, at Facebook i øjeblikket eksperimenterer med at give brugerne sportsopdateringer via deres Messenger-app [The Next Web]. Eksemplet i artiklen er baseball (⚾), men der vides endnu ikke ret meget om, hvad Facebook muligvis har på vej.

? Til toppen


? Facebook opdaterer søgningen

Mere Facebook. De arbejder nemlig på at opdatere deres søgefunktion [Facebook / Newsroom] for at gøre det nemmere at finde samtaler og andet om det indhold, du søger. Bemærk at du dine opdateringer skal være offentlige for at kunne søges frem.

? Til toppen


? Google: Flere søgninger på mobil end desktop

Vi ved det jo godt; mobil vokser og vokser. Nu kan Google fortælle, at ” there are now more Google mobile searches than desktop searches worldwide”. Det er alligevel ret vildt. Læs mere [Fast Company].

? Til toppen


? Kunstig intelligens i din Google-søgning

Mød RankBrain: Kunstig intelligens, der hjælper Google med at håndtere de 15 procent af søgningerne hver dag, der er nye. Læs mere [Bloomberg].

If RankBrain sees a word or phrase it isn’t familiar with, the machine can make a guess as to what words or phrases might have a similar meaning and filter the result accordingly, making it more effective at handling never-before-seen search queries.

? Til toppen


? Tager materielt design livet af web?

I opsamlingen fra uge 43 var vi forbi en Google-ansat, der talte om ‘material design’. Her er en artikel om, at det materielle design måske ikke er godt for WWW [Web Designer Depot].

? Til toppen


? Materielt design i Sketch

…men hvis du nu alligevel sidder og tænker, at materielt design er det eneste rigtige, er her en skabelon til Sketch, hvis du arbejder i det.

? Til toppen


? ‘Du er her’-design

Det er logisk nok, men det kan være nemt at glemme: At gøre det synligt for brugeren nemt at finde ud af, hvor han/hun er på din hjemmeside. Brugervenlighedseksperten Steve Krug har sin ‘trunk test’ [indiana.edu], og nu har Susan Farrell fra Nielsen Norman Group skrevet om “you are here”-navigation.

? Til toppen


? Medium genoplivede 1990-font ved en fejl

Vi tager lidt mere i design. Folkene hos publiceringsplatformen Medium opdagede, at det måske ikke er så smart en idé blot at bede om ‘system’-skrifttypen [Medium / Marcin Wichary]. Til gengæld blev opdagelsen til et fint lille påskeæg? – læs mere i artiklen.

? Til toppen


✂ Detox dit design

Sidste indslag om design i denne omgang. Design Shack har samlet otte UI-elementer, du bør skille dig af med.

? Til toppen


? Samarbejde hos Apple

Mashable har taget en længere snak med Phil Schiller, der er ‘senior vice president’ hos Apple, blandt andet om samarbejde, perfektionisme og design+produktion af hardware. Spændende læsning.

? Til toppen


? Historien bag Microsofts Surface Book

Vi har tidligere haft fat i Microsofts første laptop. Wired har interviewet Panos Panay, der er Corporate Vice President med ansvar for Microsofts enheder og bringer dig ‘The Inside Story’ bag Surface Book. Som så meget andet starter det med en søvnløs nat.

? Til toppen


? Skal din selvkørende bil ofre dig for at redde andre?

I filmen ‘I, Robot’ [Wikipedia] fra 2004 vælger en robot at redde hovedpersonen, spillet af Will Smith, i stedet for en pige, fordi den regner ud og vurderer, at han har en større chance for at overleve. Frem- (og nu-)tidens biler skal tage stilling til lignende svære beslutninger [Technology Review].

? Til toppen


? Hands (eller head) on med Sonys virtual reality

To journalister fra The Age har testet Sonys virtual reality-setup, der tidligere hed ‘Project Morpheus’, men nu blot hedder ‘PlayStation VR’. Læs og se anmeldelsen, der kan opsummeres med sætningerne “Mind-blowing? Probably not. A fun, new way to play video games? Definitely.”.

Ikke desto mindre skriver selvsamme The Age, at “Virtual reality is about to rock your world”.

? Til toppen


? Falske anmeldelser på Amazon

The Economist har skrevet om den kamp, Amazon og andre kæmper mod falske anmeldelser/reviews.

…og snyd ikke dig selv for denne The Economist-artikel om navngivningen af firmaer. Der er blandt andet en fin reference til hipster-fuldskæg.

? Til toppen


? Ny bog: Cryptoguide for journalister

Journalist Freja Wedenborg har skrevet bogen ‘Cryptoguide for journalister’, der skal hjælpe med kildebeskyttelse etc. Bogen kan købes hos forlaget [Ajour], og du kan læse en artikel om smartphone-kryptering [dmjx.dk] skrevet af Wedenborg.

? Til toppen


 ✨ De nye emojis i iOS 9.1

For cirka en uges tid siden kom version 9.1 af Apples mobile styresystem. Inkluderet var mere end 150 nye emojis (de små ikoner, som denne opsamling er sovset ind i). Emojipedia har samlet op på de små nye.

? Til toppen


? Hvad telefon ved sengetid gør ved hjerne og krop

Det overrasker dig forhåbentlig ikke, men det gavner dig ikke [Business Insider]. Tværtimod. Så don’t do it. Har vi en aftale?

Lad nu være...
Lad nu være… (Foto: davemc / Flickr Creative Commons)

? Til toppen

Denne opsamling blev oprindeligt udgivet på ebudvikling.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.