Set og læst i uge 43, 2015

ℹ️ Hvad er det her?
Hver uge udgiver jeg en opsamling med noget af det bedste indhold, jeg er faldet over i ugens løb indenfor medier, teknologi og det, der ligner.

? Følg med på mail:
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så sender jeg dig en fin mail, håndskrevet til lejligheden, når der er nyt at læse her på siden:Bemærk: Du får ikke en mail, så snart, jeg har udgivet nyt – i stedet samler jeg op og sender hyppigst en gang om ugen. Hvis du vil følge med og vide det, så snart, der er nyt skal du følge med via RSS-feed’et.

 


? UX-tips i tweet-længde

Nogle gange skal der bare ikke være for meget at læse. Her er 11 ultrakorte UX-tips [UserTesting] fra nogle “pros” (hvilket jeg går ud fra betyder, at de lever af at arbejde med brugeroplevelse, hvilket betyder, at de vil kunne være hvem som helst..? Men tippene er gode, det er slet ikke det.)

↑ Til toppen


? Twitter på vej med afstemninger

Vi bliver lidt ved Twitter. De er nemlig på vej med en ny feature, der gør det muligt at knytte en afstemning til dit tweet [Twitter blog].

Og så har Twitter gjort det lettere at embedde interaktivt/live-indhold (fra Twitter) på hjemmesider. Læs mere [The Next Web].

↑ Til toppen


? Hvilke UX-leverancer er de mest populære?

Denne artikel [Norman Nielsen Group] kigger på, hvilke leverancer (“a deliverable is a document that serves as a record of work that has occurred”), indenfor UX-arbejdet (såsom wireframes, prototyper, flowcharts etc.), der er de mest brugte – og delte.

↑ Til toppen


? Sådan arbejdede Google med UX i Primer

Google Primer er en app, der lover at lære folk digitale markedsføringskoncepter på fem minutter eller mindre. Hvis du ikke synes, det lyder spændende, kan det være, du er mere interesseret i at høre om, hvordan holdet bag arbejdede med brugeroplevelsen [Medium / Google Design].

↑ Til toppen


✂ Redesign af Google Play Store?

En Google software-engineer har lagt nogle billeder på nettet, der viser et muligt redesign af Google Play Store [The Verge], som er der, hvor Android-brugere finder og installerer apps.

↑ Til toppen


▶ Ti minutter med ‘material design expert’ fra Google

Google Developers har et YouTube-show med den ret sigende titel ‘Coffee With a Googler’. Her er gæsten Roman Nurik, der arbejder med materielt design hos Google. Du kan eventuelt minimere vinduet, hvis du ikke kan abstrahere fra den tacky café-video, der kører i baggrunden. (Og så skal du lige holde ud efter det lidt selvsmagende “Oh, Laurence, what is material design?” ?)

↑ Til toppen


? Google-plugin lader dig blokere Google Analytics

Vi tager liiige lidt mere Google. Firmaet har nemlig selv lavet et browser-plugin (til browserne Internet Explorer 8-11, Chrome, Firefox, Safari og Opera) der forhindrer Google Analytics i at spore/måle/tracke dig.

↑ Til toppen


? Skriv dig op til Dropbox Paper

Dropbox er på vej med ‘Paper’, som ifølge Dropbox selv er “the best way for teams to create and work together”. Endnu er produktet kun i beta, men du kan skrive dig op (kræver en Dropbox-konto).

↑ Til toppen


? This. Et link om dagen

Endnu en ny tjeneste. Hvis du også føler dig “overwhelmed by the volume and underwhelmed by the quality of media on other sharing networks”, kan du overveje ‘This’:

This. is a home for people who love art, entertainment and journalism on the web. Each member can share 1 link a day.

Læs mere [This. / blog]

↑ Til toppen


? Frem og tilbage med Instagram

Har du også gået og savnet en mulighed for at fylde Instagram med små videoer, der kører frem og tilbage, frem og tilbage. Så er der noget for dig her. Og hvad hedder det, når det kører frem og tilbage? Boomerang [Instagram blog], selvfølgelig! TechCrunch har også skrevet om Boomerang.

↑ Til toppen


? Søg i brug af skrifttyper

FontReach scans the top million sites to show font usage across the web,” hedder det i beskrivelsen. Og det er pretty much, hvad du får. Klikker du ind på et website, kan du se, hvilke skrifttyper, det site ellers bruger.

Du kan også se de mest brugte skrifttyper – og det kan du jo bruge, hvis du gerne vil vælge en skrifttype, som mange andre bruger, som derfor tyder på, at mange af brugerne kan se den.

↑ Til toppen


? Design af ‘kommer snart’-sider: 20 eksempler

Har du noget, du snart skal sende i luften, og vil du gerne give folk besked om, at din genialitet er på vej? Så kig på disse 20 eksempler på ‘Coming Soon’-sider [Canva / Design School].

↑ Til toppen


? Bag om de nye Android-baggrunde

Mere design. Den seneste Android-version, ‘Marshmallow’, har fået en række nye baggrunde. Læs mere om dem [Google Design].

↑ Til toppen


? Anmeldelse af Microsofts Surface Book-laptop

I opsamlingen fra uge 41 var vi forbi nye produkter fra Microsoft, blandt andet en bærbar, kaldet ‘Surface Book’. Her er en anmeldelse af den [Ars Technica]. Her er endnu en anmeldelse [The Age], hvor der også er begejstring at spore.

Microsoft har tidligere sagt, at man ikke kan love, at vi ser Surface Book på det danske marked [Computerworld.dk].

↑ Til toppen


? Hurtig genvej til lav lysstyrke på iPhone

Her er i lidt i småtingsafdelingen: Hvis du som jeg godt kan lide at holde lysstyrken på din iPhone lav (på grund af dine øjne og telefonens batteri) og også gerne vil læse i mørke omgivelser (og kunne sove ordentligt om natten), så er dette tip smart. Long story short gør det det muligt at ‘dimme’ din iPhone-skærm ned med tre tryk på Home-knappen.

↑ Til toppen


? Byg responsive websites med Bootstrap Studio

Bootstrap Studio kalder sig selv et stærkt værktøj, der gør det let for dig at bygge hjemmesider ved brug af Bootstrap-frameworket [Wikipedia].

↑ Til toppen


? Flowchart for designarbejdet

Hvilken form for designarbejde, skal du bruge tid på? Det kan dette flowchart [Medium / The Year Of The Looking Glass] hjælpe dig med ☺

↑ Til toppen


? Udviklingen af knapper i UX Design

I Berlin ligger der et skrifttypemuseum. Hvad har det så at gøre med Adobes blogindlæg om design af knapper at gøre? Formentlig mest af alt det, at man nok skal arbejde med det for at finde det rigtigt interessant ?

↑ Til toppen


? The New York Times’ Google Cardboard-spam

Den grå dame er begyndt at arbejde med Virutal Reality. Men VR er ikke meget værd, hvis folk ikke har noget at se og opleve det på. Her er Google Cardboard-brillerne [Wikipedia] smarte og simple. Derfor har The New York Times sendt en million briller ud til abonnenter [Nieman Lab].

Google Cardboard-briller
Google Cardboard-briller (Foto: othree / Flickr Creative Commons)

↑ Til toppen

Denne opsamling blev oprindeligt udgivet på ebudvikling.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.