Set og læst i uge 42, 2015

ℹ️ Hvad er det her?
Hver uge udgiver jeg en opsamling med noget af det bedste indhold, jeg er faldet over i ugens løb indenfor medier, teknologi og det, der ligner.

? Følg med på mail:
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så sender jeg dig en fin mail, håndskrevet til lejligheden, når der er nyt at læse her på siden:Bemærk: Du får ikke en mail, så snart, jeg har udgivet nyt – i stedet samler jeg op og sender hyppigst en gang om ugen. Hvis du vil følge med og vide det, så snart, der er nyt skal du følge med via RSS-feed’et.

 


60+ værktøjer til storytelling

Arbejder du med tekster, journalistik eller anden formidling (storytelling med et dejligt dansk ord), er her mere end 60 værktøjer, du kan slå dig løs med [Medium / ReadThisThing]. ?

↑ Til toppen


Twitter med flere tegn og færre ansatte?

Lige siden dag 1 har Twitter haft en tegnbegrænsning på 140 tegn. Det ser ud til, at det kommer til at ændre sig [Re/code]. Twitters nye chef, som du kan læse mere om i opsamlingen fra uge 41, er har fyret 336 mennesker [The New York Times / Bits blog]. ?

Og det går ikke så godt for Twitter. En af årsagerne er, hvordan vi taler til og behandler hinanden online, mener Umair Haque.

Imidlertid har Twitter ansat en tidligere Google-chef som bestyrelsesformand [The Wall Street Journal].

↑ Til toppen


URL’er binder web og apps sammen

Med de seneste versioner af de mobile styresystemer iOS og Android, er det blevet muligt for URL’er at pege direkte ind i apps. Det vil sige, at hvis du i din browser klikker på et link til et tweet, der har URL’en http://twitter.com/something-something, vil Twitter-app’en åbne (hvis du har den installeret) og vise tweet’et. Det er smart, fordi du her kan svare på tweet’et, gemme det som favorit etc.

Og det er med til at udviske grænserne mellem web og apps [A List Apart]. ?

↑ Til toppen


Kom i gang: Byg til wearables

Wearables (smarte ure, armbånd etc.) er ikke længere til at overse. Smashing Magazine har begået en introduktion til, hvordan du kommer i gang med at planlægge, bygge og designe produkter til de små nye enheder.

↑ Til toppen


Hvad går 5G ud på?

I ugens løb har der været ‘topmøde’ i København, hvor nogle af the best and brightest fra branchen har diskuteret det kommende 5G-internet [Business.dk] og hvilke standarder, der skal vedtages. Der er blandt andet fokus på hastighed, og at alt skal kunne gå på nettet. Okay, ikke alt, men meget. ??

↑ Til toppen


Nyheder på Netflix? ?

Netflix er angiveligt “eventyrlystne” på nyhedsfronten, skriver MediaWatch – og henviser til en artikel hos Variety.

↑ Til toppen


Kommentarer, samtaler og reaktioner

Online-medierne er på vej væk fra kommentarer til/under artikler og i stedet på vej mod kuraterede samtaler, skriver Pedro Burgos. Herudover vil den stigende mobilbrug også påvirke folks lyst og evne til at bidrage med indhold som kommentarer, og her nævner Burgos Facebooks nye ‘Like’-funktion, kaldet ‘Reactions’, som vi berørte i opsamlingen fra uge 41. ?

But we — as publishers, as people, as a democracy — need better, more complicated reactions to the journalistic work. The implicit question at the end of every article, before the comments (“so, what do you think of that stuff?”) is not good enough, just to begin with. The basic architecture of most websites doesn’t help either. The lack of editorial engagement in all those conversations is another big problem.

↑ Til toppen


Lidt mere om Facebook Reactions

Wired har i øvrigt kigget på Facebooks nye Reactions. Også her er mobilen i spil:

“Typing on mobile is difficult,” Facebook product director Adam Mosseri told TechCrunch, “and this is way easier than finding a sticker or emoji to respond to in the feed.”

…og så kommer vi også lige en tur forbi Aristoteles..! ?

↑ Til toppen


EU-datadom presser cloud-firmaer

For nylig erklærede EU-domstolen Safe Harbor-aftalen (der gjorde dataudveksling på tværs af EU-lande og USA mulig) ugyldig. Det kan få konsekvenser for nogle af de tunge drenge [Computerworld.dk]. ?

↑ Til toppen


Huffington Post på vej til de nordiske lande

Næste år vil Huffington Post ind i de nordiske lande [Børsen – kræver abonnement]. MediaWatch har lavet et citat på Børsens historie. ?

↑ Til toppen


15 alternative browsere

Er du træt af at kigge på Firefox, Chrome eller Internet Explorer? Smashing Magazine har samlet en oversigt med 15 browser-alternativer med en fin lille omtale og screenshot af hver. ?

↑ Til toppen


Firefox på vej til iOS

Vi bliver i browser-land. Hvis du savner Mozillas Firefox-browser til din iPhone eller iPad, er den på vej. I starten af september var den klar til preview [Mozilla Blog]. Bemærk, at der på grund af restriktioner på Apples iOS-platform, ikke er tale om en ren Firefox ? (Apple tillader ikke andre browser-motorer end WebKit, selv Chrome på iPhone/iPad bruger WebKit):

Although we can’t bring the full Firefox experience and rendering engine to iOS due to the restrictions, we saw an opportunity with the latest improvements and tools in iOS 8 to begin development of a Firefox experience for iOS.

↑ Til toppen


Adobe Project Comet: Design med data

I opsamlingen fra uge 41 berørte vi kort Adobes kommende værktøj til design og prototyper, Project Comet. Her er en video, der viser, hvordan man kan bruge det til at designe med/ud fra data: ?

Oplægget blev holdt på Adobes Max-konference [max.adobe.com].

↑ Til toppen


Når Amazon dør

Amazon, Spotify, Netflix, Apple Music. Listen fortsætter. Tjenester, som vi betaler for, uden rigtig at eje indholdet eller en fysisk udgave af det (aka. streaming). Så hvad sker der, når disse firmaer drejer nøglen om? [The Atlantic]

↑ Til toppen


Design og højopløselige skærme

Skærmteknologien bliver mere og mere imponerende, og det betyder, at skærmopløsningerne går samme vej. Det giver designere nogle udfordringer [Sitepoint]:

There are several problems that arise when screen resolutions drastically increase. For Retina displays, images doubled in size. Now, with the 5K display, they doubled again, meaning they are 4 times larger than typical images.

↑ Til toppen


Hvad spurgte Jobs Ive om hver dag?

Hver eneste dag spurgte Steve Jobs Apples designchef, Jonathan Ive [Wikipedia], om hvor mange gange han havde sagt nej [Business Insider]: ?

In Jobs’ opinion, the more “no’s” the better. To have extreme, laser-like focus, Jobs was always willing to reject a lot of opportunities, even if they sounded great.

↑ Til toppen


Tænk Kaizen i design

Kaizen er et japansk begreb, der betyder, at man arbejder med konstant forbedring. Her kan du læse lidt om, hvordan man kan bruge det i arbejdet med design [Medium / Simple = Human]. ?

↑ Til toppen


Designressourcer fra Facebook

Facebook har lagt en række designelementer op til blandt andet iOS9 og Origami; et værktøj til at bygge prototyper. ?

↑ Til toppen


Fem smartphone-batteri-myter ?

Går du (som jeg) og tror, at det er sundt, at lade dit batteri køre helt fladt en gang imellem, at du kan spare batteri ved at lukke apps, og at ting som WiFi, lokationstjenester etc. kræver helt vildt meget batteri? Så bør du læse denne artikel [LifeHacker].

Det ser dog ud til, at Facebook-app’en på iPhone bruger ressourcer, selvom den er lukket.

↑ Til toppen


4K-London-portræt filmet med iPhone 6S

Når du har et par minutter, så brug dem på at se denne video med optagelser fra London, filmet udelukkende med iPhone 6S. Du kan se den i HD og det nye 4K-format. ??

(Husk at ændre kvalitet, hvis YouTube ikke vælger HD eller derover som standard)

↑ Til toppen


Anmeldelse af Xperia Z5 og Z5 compact

Men det skal ikke være Apple og iPhone og det hele, så derfor er her en anmeldelse [The Age] af Sonys nye ‘flagship’-smartphones, Xperia Z5 og Xperia Z5 Compact. Begge har også et ganske udmærket kamera. ?

↑ Til toppen


Hvor høfligt skriver du?

Det skrevne sprog er fantastisk, men det er også et oplagt sted at blive misforstået. Det har vi vist alle prøvet. Noget, der var ment høfligt, kan nemt blive opfattet som det stik modsatte af modtageren. Men du kan faktisk måle det, med FoxType Politeness. Den virker – selvfølgelig – kun med engelsk.

Man skal tale, og skrive, pænt.
Man skal tale, og skrive, pænt. ?

↑ Til toppen


Denne opsamling blev oprindeligt udgivet på ebudvikling.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.