Set og læst i uge 21, 2015

ℹ️ Hvad er det her?
Hver uge udgiver jeg en opsamling med noget af det bedste indhold, jeg er faldet over i ugens løb indenfor medier, teknologi og det, der ligner.

? Følg med på mail:
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så sender jeg dig en fin mail, håndskrevet til lejligheden, når der er nyt at læse her på siden:Bemærk: Du får ikke en mail, så snart, jeg har udgivet nyt – i stedet samler jeg op og sender hyppigst en gang om ugen. Hvis du vil følge med og vide det, så snart, der er nyt skal du følge med via RSS-feed’et.

 

Jeg erklærer jeg hermed for udvikler og designer at være

Det er på tide at rive muren ned mellem kodere og designere, skriver Ivana McConnell (der er interaktionsdesigner hos Myplanet) i denne artikel for Smashing Magazine.

We should bring developers into kick-off meetings, and designers to backlog meetings.

(Dette læner sig i øvrigt op ad en pointe fra en tidligere Smashing-artikel Paul Boag om, hvorfor udviklere skal med i designprocessen.)

Designers should learn as much code as they’re interested in learning. The same goes for developers with design: Grasp just enough to foster a relationship, not to be a great designer — you don’t have to be. Mastering each other’s discipline doesn’t matter as much as learning each other’s process and quirks.

McConnell mener, at størstedelen af energien er bedre brugt på at lære at forstå hinandens måde at arbejde på og se det som en kontinuerlig ting at arbejde med. Selvom det tager tid.


Møder, møder, møder…

Hvis du har et job, hvor du skal producere, kan møder være et irritationsmoment.

“In my experience, most people don’t schedule their work. They schedule the interruptions that prevent their work from happening,” skriver Mike Monteiro. Og det er jo nok rigtigt nok.

Han mener, vi i stedet bør arbejde med målorienterede kalendere, hvor man blandt andet afsætter tid til det arbejde, der skal udføres – og siger nej.

Mød Meet

I samme boldgade kan du prøve Meet, der er et tastatur til iPhone og Android, der gør det nemt at sætte aftaler op – så længe man kun er to, der skal mødes.


Spotify og JavaScript

Hvordan bruger Spotify JavaScript i deres desktop-applikation? Det har Mattias Petter Johansson fra Spotify svaret på på Quora.

Spotifys logo


One page to rule them all

Flere og flere steder ser man hjemmesider (især for produkter) blive skåret ned til blot at være én side.

Men fungerer det bedre? Det har usertesting.com forsøgt at undersøge. Og ja, det ser ud til at virke.


Jeff Jarvis om Facebook Instant Articles

I opsamlingen for uge 20 havde vi nogle links omkring Facebooks Instant Articles, der gør det muligt for (indtil videre udvalgte) medier at publicere indhold direkte på Facebooks platform.

Jeff Jarvis [Wikipedia] (blandt andet forfatter til bogen ‘What Would Google Do?’ [HarperCollins]) har blogget om det nye format – og han er positiv. For ham handler det om at nå læserne der, hvor de er.


Big data, få mennesker

Et af de helt store buzzwords lige nu er ‘big data’. Men der mangler folk, der kan arbejde med det [Computerworld]. Og hvad er ‘big data’ egentlig? Foreign Affairs bragte i 2013 en artikel, der søger en form for definition.


Hands on med Apples ur

En dansk udvikler, Ole Gammelgaard, har afprøvet Apple Watch. Her er hans første oplevelser [Computerworld].


Responsivt design uden sjæl

Trækker trenden med responsive designs sjælen ud af webdesign? Det mener designeren Noah Stokes [Creative Bloq].

Denne opsamling blev oprindeligt udgivet på ebudvikling.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.