Set og læst i uge 47, 2015

ℹ️ Hvad er det her?
Hver uge udgiver jeg en opsamling med noget af det bedste indhold, jeg er faldet over i ugens løb indenfor medier, teknologi og det, der ligner.

? Følg med på mail:
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så sender jeg dig en fin mail, håndskrevet til lejligheden, når der er nyt at læse her på siden:Bemærk: Du får ikke en mail, så snart, jeg har udgivet nyt – i stedet samler jeg op og sender hyppigst en gang om ugen. Hvis du vil følge med og vide det, så snart, der er nyt skal du følge med via RSS-feed’et.

 


? Stem på den bedste brug af data

Information Is Beautiful Awards har lavet deres årlige shortlist, og nu kan du stemme på hvilket dataprojekt du synes er mest fantastisk i 2015. Der er mange kategorier – for eksempel datavisualisering, motion infographic, data journalism.

Vindere offentliggøres 2. december.

? Til toppen ?


? Intro til AMP

SitePoint har lavet en introduktion til Googles Accelerated Mobile Pages. Bemærk: Hvis du allerede har læst en eller flere intro-guides til AMP, så vil du næppe lære så meget nyt her.

? Til toppen ?


? Gennemgang af fire static website-generatorer

En anden tendens indenfor performance og hurtige websites er de statiske hjemmesider, der sjovt nok minder rigtig meget om, hvordan world wide web startede.

I opsamlingen fra uge 45 kiggede vi på en artikel om static-fænomenet. Nu har den samme forfatter (danske Mathias Biilmann, der nu er flyttet til San Francisco) skrevet en gennemgang af en række værktøjer til at generere statiske hjemmesider [Smashing Magazine];  Jekyll, Middleman, Roots og Hugo.

? Til toppen ?


? Log ind uden kodeord

De fleste kender det, at man glemmer sit kodeord (igen!) og skal nulstille det, inden man kan logge ind. Sådan behøver det dog ikke være, for ‘passwordless authentication’ vinder frem – og her er nogle argumenter for det [SitePoint].

? Til toppen ?


? Træk og slip i HTML5

Tidligere var drag & drop noget, der blev klaret via JavaScript. Men den nye HTML5-standard kommer med sit eget API til den slags [SitePoint].

? Til toppen ?


? Mål scroll-FPS for en hjemmeside

En af vores udviklere har lavet en bookmarklet [rasmusfrederiksen.dk], der gør det nemt for dig at måle frameraten (der blandt andet siger noget om scroll-oplevelsen for brugerne) på en hjemmeside.

? Til toppen ?


? Github-repositories ændrer udseende

Repository-hosting-tjenesten Github varsler nyt udseende [Github blog]:

Repositories on GitHub are about to get a brand new look. The new design improves navigation and simplifies page layout, all while improving the code and performance under the hood.

? Til toppen ?


? Sådan bruger Basecamp mobile prototyper

Inden man bygger noget, er det smart at kunne se, hvordan det ser ud og teste, hvordan det vil fungere. Her er prototyper oplagte, og folkene bag projektstyringsværktøjet Basecamp fortæller lidt om, hvordan de bruger mobile prototyper [Signal v. Noise].

? Til toppen ?


? DR-tv-app møder kritik

Danmarks Radio appificerer på Apple TV og Sony PlayStation. Det er nogle utilfredse over [Danske Medier]:

Tv-distributørerne betaler et millionbeløb årligt i et såkaldt retransmissionsgebyr for at videreformidle DRs kanaler. De finder det konkurrenceforvridende, at Apple og Sony ikke skal betale et tilsvarende gebyr.

? Til toppen ?


? Gør dit fjernsyn til en computer med Chromebit

Asus og Google har sammen skabt ‘Chromebit’, som er en lillebitte computer, du kan sætte i dit fjernsyns HDMI-port og gøre det til en computer. Af en slags. Læs mere [The Verge]. Prisen nævnes til at være 85 dollars, men ifølge edbpriser.dk skal vi i Danmark betale 999 kroner.


? YouTube, nu med musik-app

YouTube har lanceret en musik-app [Official YouTube blog] til Android og iOS, der dog i skrivende stund desværre ikke er tilgængelig i den danske app store. Hvis du alligevel vil læse mere, har The Verge en artikel om YouTube Music. Og du kan se lidt på music.youtube.com.

? Til toppen ?


? Zuckerbergs plan for Facebook i fremtiden

En lang (for lang; jeg er end ikke begyndt på selv at læse den) artikel, hvor Facebook-boss Mark Zuckerberg taler om fremtiden og visioner.

? Til toppen ?


? Hvad kan en designer med iPad Pro?

The Verge kigger på ‘A designer’s take on the iPad Pro’. Det overrasker næppe, men det er “all about the apps”.

Tegning på iPad Pro
Det tegner godt. Tøhø.

? Til toppen ?


▶ Interview med Spotifys tidligere ‘design lead’

Tobias van Schneider er ingen herr hvem-som-helst. Han var blandt andet “Lead Product Designer & Art Director at Spotify” og har arbejdet med – blandt andet – Red Bull, BMW, Google, Wacom, Sony, Toyota, Ralph Lauren og Bwin.

Her er et video-interview [awwwards.com] med manden på cirka syv minutter.

? Til toppen ?


? Hvordan designer man til personalisering?

Hvordan kan man lave et design, som kan variere meget fra bruger til bruger? Her er en artikel om det [Web Designer Depot].

? Til toppen ?


? Movember: Microsoft genkender skæg

Lidt mere ansigtsbehåring (hvis du så videoen herover, ved du, hvad jeg mener). I anledning af movember-november har Microsoft udbygget dets ansigtsgenkendelses-API, så det kan genkende skæg [Ars Techica].

 

? Til toppen ?


? Glæden ved at designe små ting hos Facebook

Det siges, at djævlen ligger i detaljen. Men der er også gode ting at hente i det små. Jasmine Friedl (der er produktdesigner hos Facebook) har skrevet om, hvad hun har lært af at designe ‘småting’ [Medium / Facebook Design].

? Til toppen ?


? The New Republic i mobilfokuseret redesign

Det bliver stort, det der mobil-noget. “America’s oldest liberal political magazine” har redesignet, og det har primært handlet om mobiltelefonerne [Web Designer Depot].

? Til toppen ?


? Tips til mobilnavigation

Der er ikke meget plads på skærmen på en mobiltelefon, selvom de er blevet større. Det gør det til en udfordring at placere og designe navigationselementer. Nielsen Norman Group har en artikel om mobilnavigation:

Summary: Mobile navigation must be discoverable, accessible, and take little screen space. Exposing the navigation and hiding it in a hamburger both have pros and cons, and different types of sites have different preferred solutions to the mobile-navigation quandary.

? Til toppen ?


? Twitter emoji reactions

Vi har tidligere haft fat i Facebooks ‘Reactions’ [Mashable], der gør det muligt at reagere mere nuanceret end blot at ‘like’ noget. Sådan noget vil Twitter angiveligt også have [The Verge].

? Til toppen ?


? Schibsted Future Report 2016

Mediekoncernen Schibsted har udgivet en rapport om fremtiden. Her er beskrivelsen af den med deres egne ord:

The Future Report is Schibsted Media Group’s take on some of the profound changes and trends in people’s daily lives, technology and business that are shaping the future.

? Til toppen ?


? Er iPad/tablet-bølgen forbi?

Computerworld.dk skriver, at salget af iPad styrtdykker, og det ser ikke ud til at stoppe.

Apple har nemlig hele tiden været fanget i et dilemma: Selskabet vil gerne sælge både mange iPad-computere og mange Mac-computere. Men markedet ser ud til at efterspørge en – og kun en – form factor (som man kalder det).


? Annoncer, der sporer dig via lyd, du ikke kan høre

Det lyder nærmest som science fiction, men ifølge Ars Technica er der nogle annoncer, der afspiller en lyd, som du ikke selv kan høre. Lydene bruges til at spore dig på tværs af devices, såsom fjernsyn, mobiltelefon og tablet.

? Til toppen ?


Denne opsamling blev oprindeligt udgivet på ebudvikling.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.