Medier og teknologi i uge 6, 2016

ℹ️ Hvad er det her?
Hver uge udgiver jeg en opsamling med noget af det bedste indhold, jeg er faldet over i ugens løb indenfor medier, teknologi og det, der ligner.

? Følg med på mail:
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så sender jeg dig en fin mail, håndskrevet til lejligheden, når der er nyt at læse her på siden:Bemærk: Du får ikke en mail, så snart, jeg har udgivet nyt – i stedet samler jeg op og sender hyppigst en gang om ugen. Hvis du vil følge med og vide det, så snart, der er nyt skal du følge med via RSS-feed’et.

 

? Generelt / tendenser

? I Quartz’ nye app chatter du med nyhederne

De trofaste følgere af denne blog, og vores opsamlinger som denne, vil vide, at flere virksomheder er begyndt at eksperimentere med digitale, personlige assistenter, såsom Apples Siri. Facebook har noget på vej til deres Messenger, som kan lave reservationer på restauranten og skaffe transporten, og nu forsøger Quartz at gøre noget lignende med nyheder [Wired].

Kort fortalt går det ud på, at du får en overskrift, og så chatter du (sammen med en robot) dig frem til, hvad historien går ud på, ved at du stiller de spørgsmål, du vil have svar på. Hvem sagde, at nyheder på mobiltelefonen bare er artikler, du læser?

⬆ Til toppen

? Norske medier vil have fælles login

I de seneste år har Norge været et af de lande, danske mediehuse har kigget på for at få inspiration og idéer til udviklingen på forretningsområdet og teknikken. Nu viser nordmændene igen, at de er langt fremme:

Et enkelt login, der fungerer på tværs af alle medier, skal gøre det nemmere at få brugere til at tegne digitale abonnementer. Derfor arbejder interesseorganisationen for norske medier, Mediebedriftenes Landsforening, for at skabe en fælles løsning. Det skriver Kampanje.

Læs mere [MediaWatch].

⬆ Til toppen

? Ballmer kritiserer Microsoft: Der mangler mobilstrategi

Steve Ballmer, tidligere CEO for Microsoft, forklarer i et interview, at han synes, firmaet mangler en klar mobilstrategi [Computerworld] – som der var, da han var bossen.

Lad det være en god anledning til at nyde mandens reaktion på iPhonen, da den blev annonceret:

Og her kan du se ham tale om hardware og telefoner syv år senere, i 2014:

⬆ Til toppen

? Flere cookie-klik på vej

Det mener it-advokaten Martin von Haller Grønbæk i hvert fald, efter han har kigget på EUs persondataforordning, der blandt andet indeholder nogle nye samtykke-krav [Version2].

⬆ Til toppen

? Google arbejder på nye virtual reality-brille

Du kender måske Google Cardboard, der er noget så simpelt som en brille af pap, hvor der er plads til din smartphone, så du nemt og billigt kan få en virtual reality-oplevelse. Nu er afløseren på vej [Financial Times]:

The new headset will be a successor to Cardboard. the cheap-and-cheerful mobile VR viewer that Google launched in 2014, and feature better sensors, lenses and a more solid plastic casing, said people familiar with its plans. The smartphone-based device will be similar to the Gear VR, a collaboration between Samsung and Oculus that went on sale to consumers late last year.

Danske Version2 har en citathistorie om nyheden.

⬆ Til toppen

⛔ Wired vil blokere adblockere

Folk, der blokerer annoncer i deres browsere, står for mere end 20 procent af trafikken til teknologimagasinet Wireds hjemmeside. Det forsøger de nu at gøre noget ved [Wired].

Læs mere:
Wired Is Launching an Ad-Free Website to Appease Ad Blockers [Bloomberg]

JP: Adblockere koster os op mod 10 millioner årligt [MediaWatch]

⬆ Til toppen

? Annoncefusk koster milliarder

Vi bliver lidt i annonce-verden:

Virksomheder betaler milliarder af kroner for klik på annoncer, som imidlertid kun bliver set af robotter på nettet.

Læs mere [MediaWatch]. Hvis du er abonnent, kan du læse hele historien hos Financial Times.

⬆ Til toppen

? Se og Hør klar med augmented reality-app

I opsamlingen fra uge 5 kunne du læse, at Se og Hør er på vej med en app, der skal gøre siderne i ugebladet levende. Well, nu er den her [aller.dk].

⬆ Til toppen

? Apples software halter

Walt Mossberg [Wikipedia] har skrevet en artikel, hvor han kigger på kvaliteten af Apples iTunes (på desktop), Mail, Photos og iCloud – og han er ikke imponeret [The Verge].

Læs mere her:
Apple takes its eye off the ball: Why Apple fans are really coming to hate Apple software [Los Angeles Times]

Her er Apples store problem – og det er ikke faldet i iPhone-salget [Computerworld]

⬆ Til toppen

? Kunstig intelligens overtager Google

Googles annonce-team har angiveligt taget den kunstige intelligens til sig, og nu følger hjertet i søgemaskinen med [Wired]. Her er en passage fra artiklen, som fremtidsbekymrede mennesker (Terminator-segmentet) kan tænke lidt over:

These concerns still hover over the world of machine learning. The truth is that even the experts don’t completely understand how neural nets work. But they do work.

⬆ Til toppen

? The Washington Posts klik-basker-værktøj

For nogle medier og redaktioner er det vigtigt at kunne lave den overskrift på en artikel, der tiltrækker flest klik. Hos The Washington Post er det angiveligt så vigtigt, at de har lavet et værktøj, der finder den overskrift (ud af nogle variationer, journalisten sætter), der giver flest klik og automatisk sætter den på artiklen [The Wall Street Journal]. Problem solved.

⬆ Til toppen

? Nyheder i Twitters tidslinjevisning

Twitter har rullet lidt nyt ud i deres timeline-visning (der, hvor du ser opdateringer fra dem, du følger):

It’s going to start showing some tweets at the very top of your stream out of sequence—interesting ones that got tweeted since the last time you logged in and when you didn’t happen to be perusing the service. “We know this is a problem,” says [Michelle Haq, a Twitter product manager in charge of the timeline]. “Leaving Twitter means missing great stuff.”

By attempting to push up high-value tweets, Twitter is also addressing a common complaint about the service: Almost a decade into its existence, it can still be a challenge for newcomers to figure it out. These changes, Haq says, will make Twitter “more accessible to a wider variety of people.”

Læs mere om den nye funktion [Fast Company].

⬆ Til toppen

✏ Design / UX

? Tænk som en designer

Computerworld har en artikel, hvor de forklarer, hvad designtænkning går ud på:

Designtænkningen er barnet af to forældre. Den ene forældre er det analytiske, videnskabelige og datadrevne syn på verden, mens den anden forældre er den kreative, kunstneriske og praksisnære verdensopfattelse. De to har fået et barn, og det er designtænkningen.

Kan du gætte et firma, der er god til dette? Hint: Det har noget at gøre med æbler.

⬆ Til toppen

? Design for mobilitet, ikke mobiler

Fremkomsten af smarte ure og andre wearables gør, at mobiltelefonen ikke længere er det eneste ‘på farten’-device, der skal tages højde for [Web Designer Depot].

⬆ Til toppen

? Less is more: Farver og datavisualisering

Når du skal visualisere datasæt, har du ikke nødvendigvis brug for hele paletten. To farver er ofte bedre end tre, skriver Version2.

⬆ Til toppen

? Usability-test af ikoner

To ensure that people understand the meaning and purpose of icons, conduct multiple types of tests at various stages of the product-development cycle.

Læs artiklen [Nielsen Norman Group].

⬆ Til toppen

? Webinar: Sådan fungerer et succesfyldt redesign

Vi har vist alle prøvet at være igennem et redesign og de svedeture, rystelser og ekstraarbejde, det giver. UserTesting vil gerne hjælpe.

⬆ Til toppen

? Teknik

? Ny beta af Apples tvOS 9.2

Apple today provided developers with the third beta of an upcoming 9.2 update to tvOS, the operating system that runs on the fourth-generation Apple TV and powers its built-in App Store.

Læs mere [MacRumors].

⬆ Til toppen

? Stylesheets til iOS-applikationer

Classy er et projekt, der forsøger at bygge (yderligere) bro mellem udvikling til web og native-applikationer, blandt andet ved at kunne arbejde med stylesheets. SitePoint har kigget på det.

⬆ Til toppen

? 10 CSS-tricks

Vi bliver ved de der stylesheets. Her er to håndfulde CSS-tips [CodeMentor], blandt andet counters, hover-effekter, markering af eksterne links etc.

⬆ Til toppen

? LokiJS og hurtig datalagring i Cordova

SitePoint har også en guide til LokiJS:

LokiJS is a fast, in-memory document-oriented datastore for node.js, browsers and Apache Cordova that provides a comprehensive API for storing and retrieving data. Unlike localStorage, with LokiJS there is no need to stringify for storage and access. LokiJS stores data to localStorage by default, but you can use other storage methods with ‘persistence adapters’, including an ‘IndexedAdapter’, which uses IndexedDB for persistence.

⬆ Til toppen

? Sådan lærte børn at programmere i 1980erne

Fast Company har kigget på nogle af de første bøger om programmering målrettet børn, fra 1982. De har angiveligt stadig en vis relevans den dag i dag. Forlaget Usborne har nu genoplivet bøgerne og lagt dem ud som gratis PDF’er.

Coveret til bogen 'Introdcution to Computer Programming - BASIC for beginners)
Så er det bare med at komme i gang (Foto: Usborne)

⬆ Til toppen

? Musik til programmeringen

musicforprogramming.net har forsøgt at samle musik, som matcher nogle karakteristika, der gør, at det skulle være ideelt at kode til. Læs mere på deres ‘About’-side.

⬆ Til toppen

Denne opsamling blev oprindeligt udgivet på ebudvikling.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.