Firefox vender tilbage med større muskler i ny version

I de seneste år er Firefox-browseren blev kørt ud på et sidespor af især Googles Chrome-browser. En ny version af Firefox skal dog tage kampen op – dobbelt så hurtig og mindre brug af din computers hukommelse. Spørgsmålet er, om det er nok til at konkurrere med de andre.

Læs artiklen →

Performance: Cookies giver dig mere troværdige målinger

(Bemærk: Denne artikel blev oprindeligt udgivet på ebudvikling.dk)

Når man måler performance, er det vigtigt at ens måleværktøj ligner en reel brugeroplevelse så meget som muligt. Det er svært, når store dele af World Wide Web er personaliserede til den enkelte bruger, men man kan komme det nærmere med de performance-værktøjer, vi bruger i Ekstra Bladet Udvikling (og som mange andre også bruger).

Men det kræver lidt fiksfakserier. Her kan du læse, hvordan vi har grebet det an i den spæde start og se, hvordan du selv kommer i gang.

Læs artiklen →

Ét flueben i WebPageTest kan betyde meget for din performance-måling

Jeg har tidligere skrevet om vores arbejde med performance (se alle indlæg tagget med ‘performance’) og vores arbejde med måleværktøjet WebPageTest, blandt andet i indlægget Et forsøg på at kigge på cache-gevinst udtrykt ved Speed Index.

WebPageTest (der også udgør selve ‘hjertet’ i et SpeedCurve, et andet måleværktøj, vi bruger) måler dit website ved at sende et besøg afsted fra en server og notere sig, hvordan det gik: Hvor hurtigt loadede siden, hvor meget fyldte den etc.

Læs artiklen →