Set og læst i uge 1 og 2, 2016

ℹ️ Hvad er det her?
Hver uge udgiver jeg en opsamling med noget af det bedste indhold, jeg er faldet over i ugens løb indenfor medier, teknologi og det, der ligner.

? Følg med på mail:
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så sender jeg dig en fin mail, håndskrevet til lejligheden, når der er nyt at læse her på siden:Bemærk: Du får ikke en mail, så snart, jeg har udgivet nyt – i stedet samler jeg op og sender hyppigst en gang om ugen. Hvis du vil følge med og vide det, så snart, der er nyt skal du følge med via RSS-feed’et.

 


? Verdens vigtigste algoritme? Sådan fungerer dit Facebook-feed

Ufatteligt mange mennesker bruger Facebook og adlyder derfor også den prioritering, Facebook-algoritmen foretager af det indhold, der skal vises i dit “feed” – altså forsiden af Facebook. Her er en spændende – og lang – artikel om en af verdens mest brugte algoritmer [Slate].

? Til toppen ?


⛔ Adblocking og malware hos Forbes

Hvis du kræver af dine læsere/brugere, at de skal deaktivere deres adblocker for at kunne se dit website, skal du formentlig ikke give dem malware, som Forbes gjorde [Extreme Tech].

? Til toppen ?


? Netflix vil forhindre VPN-fiksfakserier

Der er stor forskel på indholdet på Netflix-hylderne rundt om i de forskellige lande. Den begrænsning er der nogle, der snyder sig omkring ved at bruge VPN-forbindelser, så de kan lade som om, de sidder i et andet land, typisk USA.

Men det trick vil Netflix nu til livs  [BBC News]. Historien indeholder dog ikke noget om det mest interessante; hvordan Netflix rent teknisk vil ‘håndhæve’ begrænsningen. Teknologi-sitet CNET har spurgt ind men fået at vide, at “[t]he company declined to provide more specifics”.

Derudover kommer udmeldingen præcis en uge efter, Netflix sagde, at man i hvert fald ikke ville slå ned på brugere med VPN-forbindelser [BBC News].

? Til toppen ?


? Apps og frafald

Hvis du laver en app, skal din fastholdelsesstrategi starte ved dag 1, skriver Luke Wroblewski. Det er ikke vildt opmuntrende tal for app-brugen…

Jeg har skrevet en kort opsamling af pointerne [Medium / Lars K Jensen].

? Til toppen ?


? Det betyder den nye persondataforordning for danske virksomheder

Den danske advokat Martin von Haller Grønbæk har skrevet om den nye EU-persondataforordning med fokus på, hvad det betyder for danske virksomheder.

Blandt andet vil der “blive indført et krav om tilknytning af en såkaldt DPO (Data Protection Officer) både i den offentlige sektor og for virksomheder, hvis deres hovedaktivitet er behandling af persondata, eller hvor der behandles mange følsomme oplysninger”.

Der kommer flere klummeindlæg; du kan læse det første her [Computerworld.dk].

? Til toppen ?


? Introduktion til IA – informationsarkitektur

Informationsartitektur (IA) en rimelig flyvsk (men ikke desto mindre vigtig) størrelse. Kort fortalt går det ud på, at folk let skal kunne orientere sig og finde det, de søger – både on- og offline. UX Booth har en Beginner’s Guide til IA.

? Til toppen ?


? Apple køber kunstig intelligens

Giganten har haft pengepungen fremme og købt Emotient, der læser folks følelser ved at analyse ansigtsudtryk. Læs mere hos The Wall Street Journal.

? Til toppen ?


? Farvel til Internet Explorer 8, 9 og 10

Tirsdag var dagen, hvor Microsoft afsluttede deres support til alle versioner af Internet Explorer-browseren, der er under 11. Læs mere [The Next Web]. Det er en ret stor ting for web-udviklere, der nu kan begynde at droppe hensynene til de ældre browsere.

? Til toppen ?


? Bedste designernyheder i 2015

Web Designer Depot udgiver hver måned en opsamling med nyheder, tips og så videre til designere. Her er deres årsopsamling.

? Til toppen ?


? UX’s tilstand i 2016

Hvad er status indenfor arbejdet med brugeroplevelsen? Her er en artikel med 9-10 nedslag [Medium / Fabricio Teixeira].

? Til toppen ?


❓ Quiz: UX i 2015

Har du fulgt med? Tag quizzen og find ud af det [Nielsen Norman Group]. Quizzen tager (knapt så overraskende) udgangspunkt i artikler, Nielsen Norman Group har bragt i årets løb.

? Til toppen ?


? Hjemmesider tog på i vægt i 2015

Tendensen har været der de seneste år, og den fortsætter – siderne på internettet bliver tungere. I 2015 steg de med 16 procent, skriver SitePoint. Nogen burde gøre noget…

Læs også: ‘The Website Obesity Crisis’ [idlewords.com] – et fantastisk rant om den voksende størrelse på web-sider (blandt andet sammenlignet med klassisk russisk litteratur).

? Til toppen ?


⏩ Fremtidens design-jobs

Hvis man spørger designere hos blandt andet Google og Microsoft om, hvilke design-jobs, der bliver de vigtigste i fremtiden, får man disse svar [Fast Company Design].

? Til toppen ?


? 15 design-trends for 2016

Vi tager lige endnu en design-i-2016-ting: Her er 15 gæt på tendenser, du skal holde øje med [Adobe Dreamweaver Blog].

? Til toppen ?


? Sådan kan du optimere din kode i 2016

Med nytåret kommer nytårsforsætter. En af dem kan jo være, at din kode skal være bedre. Hvis det er tilfældet, kan du læse om fire måder at gøre det på [The New Code].

? Til toppen ?


? Fem teknologi-forudsigelser for 2016

Kevin Rose, der blandt andet er kendt for at være en af grundlæggerne af Digg, kommer her med fem gæt for året, der kommer [Medium / Kevin Rose].

? Til toppen ?


? Seks web-teknologier fra 2015

Dette er den sidste “året der gik/kommer”, promise. Dr. Axel Rauschmayer (masser af etos der…) kigger på seks spændende web-teknologier fra året, der gik [2ality.com].

? Til toppen ?


? Sådan skiftede The Washington Post til HTTPS

Der er flere grunde til at skifte fra HTTP til HTTPS, blandt andet sikkerhed og at Google foretrækker sikre sider [Forbes]. The Washington Post har foretaget skiftet, og du kan læse lidt om, hvordan de gjorde [developer.washingtonpost.com].


? Lettere Google Maps med GMaps.js

API’et til Googles kort-tjeneste har rundet sit tiende år, men kan stadig godt være lidt langhåret at komme i gang med. Det forsøger GMaps.js at råde bod på:

GMaps.js is an open-source, MIT-licence JavaScript library. Written by Gustavo Leon, GMaps aims to simplify the original Google Maps JavaScript API. It takes care of the extensive API code and provides appropriate methods to deal with Maps. It’s cleaner, more concise and hence easier to use.

Læs en introduktion [SitePoint].

? Til toppen ?


? Google-performance-tip: Inline kritisk CSS

Når en browser loader et website, vil den først gå i gang med at loade selve siden, når eksterne stylesheets er loadet færdigt. Derfor foreslår Google [Google Developers], at du lægger kritisk CSS (der relaterer sig til elementer i det første skærmbillede/visning) inline på siden og loader resten i et stylesheet, som først hentes, når det initielle ‘paint’ af siden er færdigt (indtil videre via JavaScript, i fremtiden gøres det via ‘HTML Imports’).

? Til toppen ?


? Twitter overvejer tegngrænse på 10k

Er du irriteret over Twitters begrænsning på 140 tegn? Well, så ser det ud til, at der er godt nyt på vej til dig [Re/code].

? Til toppen ?


? Google og Lenovo på vej med virtual reality-telefon

Lenovo skal producere den første smartphone, som bruger Googles Project Tango, der bruger 3D-kamera og andre sensorer til at opnå rumlig orientering.

Læs mere [Version2].

Læs også: Oculus Rift kommer til at koste over 4.000 kroner [Version2]

 


?  Kør Android på din PC eller Mac, gratis

Computerworld har skrevet om Remix OS, der gør det muligt for at at køre Android på din PC eller Mac.


? Wearables bevæger sig ind i kroppen

Du kender formentlig til wearables. Smarte ure, armbånd og andre ting. Seneste tendens er wearables, der er i dig [SitePoint].

? Til toppen ?


? De mest ventede spil i 2016

Vi slutter med lidt gedigen underholdning. Her er de 10 mest ventede spil i året, der kommer, ifølge australske The Age.

Uncharted 4 er et af de ventede spil. (Screendump fra trailer)
Uncharted 4 er et af de ventede spil. (Screendump fra trailer)

? Til toppen ?


? 8 millioner Instagram-følgere og push-beskeder er en dårlig kombination

If you’ve ever tried to get a response from your favorite sports star on social media and never heard back, this is probably why.

Læs mere og se videoen [CNN].


Denne opsamling blev oprindeligt udgivet på ebudvikling.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.