Set og læst i uge 51, 2015

ℹ️ Hvad er det her?
Hver uge udgiver jeg en opsamling med noget af det bedste indhold, jeg er faldet over i ugens løb indenfor medier, teknologi og det, der ligner.

? Følg med på mail:
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så sender jeg dig en fin mail, håndskrevet til lejligheden, når der er nyt at læse her på siden:Bemærk: Du får ikke en mail, så snart, jeg har udgivet nyt – i stedet samler jeg op og sender hyppigst en gang om ugen. Hvis du vil følge med og vide det, så snart, der er nyt skal du følge med via RSS-feed’et.

 


? Rapporter om sociale medier og medieforbrug på nettet

Mangler du lidt læsestof i juleferien – eller på de dage, hvor alle andre er på ferie? Kulturstyrelsen har udgivet to rapporter, ‘Sociale medier – brug, interesseområder og debatlyst’ og Mediebrug på internettet – streaming, indhold og adgang’. Her er links til rapporterne [Kulturstyrelsen].

? Til toppen ?


? Kapløb mellem adblocking og medier

For nogle onlinemedier er brugere, der blokerer annoncer, blevet så stort et problem, at det rammer på økonomien. Derfor bruger de services, der blokerer for blokeringen. Men så dukker der et værktøj op, der blokerer for blokeringen af blokeringen. Version2 har gjort status.

? Til toppen ?


? Støjdæmpende øretelefoner og fokus

Det siger jo sig selv, når man tænker over det; når du blokerer omverdens forstyrrelser ude, får du bedre fokus. Eller mulighed for det. I udviklerhuset Spindle gav chefen de ansatte støjreducerende hovedtelefoner, og her beskriver en medarbejder, hvordan det gav ham fokus.

Måske det var en idé til julegaven til dig selv og et stille nytårsforsæt?

? Til toppen ?


? Anmeldelse af Googles tablet

Tidligere på året annoncerede Google sin egen tablet, kaldet ‘Pixel C’. Computerworld.dk har samlet op på anmeldelserne.

? Til toppen ?


? Netflix omkoder alle film

Streaming-firmaet har udviklet en ny algoritme, der angiveligt øger kvaliteten og mindsker filstørrelsen, skriver Computerworld.dk.

? Til toppen ?


? WordPress 4.4 vil revolutionere, hvordan vi udgiver

…det mener Web Designer Depot, i hvert fald. Derfor er det også lidt spøjst, at artiklen mest af alt handler om, hvordan WordPress nu inkluderer features kendt fra blandt andet Medium.

? Til toppen ?


? Brugeroplevelse uden design

Man behøver ikke arbejde som designer for at arbejde med brugeroplevelse/UX, skriver Paul Boag [Shopify]:

Can I let you in on one of my pet peeves? It’s job descriptions for UX/UI designers. My problem with these job descriptions is that they position user experience design and user interface design as the same thing. They are not.

For a start, it’s not just the user interface designer who influences the user experience. That trivialises the impact developers, copywriters, and others have on the interfaces we build. But more important than that is the fact that the user’s experience isn’t constrained by any single interface.

? Til toppen ?


? Opsamling på brugeroprettelses-flows

Hvis du arbejder med at få brugere til at registrere sig, kan du have gavn af denne oversigt [UserOnBoard] over de gennemgange, Samuel Hulick har lavet omkring, hvordan forskellige tjenester ‘onboarder’ nye brugere. Der er masser af ting at lære.

? Til toppen ?


⌚ Bedre design til de smarte ure

Luke Wroblewski [lukew.com], der er ingen Hr. Hvem-som-helst, har skrevet om ‘Meaningful Interactions on the Wrist’, der er hans noter fra et foredrag med Josh Clark [Twitter].

? Til toppen ?


? 10 designtrends for 2016

Designfirmaet Fjord har samlet 10 vigtige designtrends for det kommende år [FastCompany Design]. Blandt andet at apps, som vi kender dem, vil forsvinde. Lad os nu se… ?

? Til toppen ?


? Nyt mobil-site hos Børsen

Børsen har en tidlig julegave til sine læsere med et nyt mobilsite. Af nyheder er blandt andet ‘læsetid’ (der viser, hvor lang tid, det (cirka) vil tage at læse artiklen).

Ny mobil-feature hos Børsen
Ny mobil-feature hos Børsen

? Til toppen ?


? Et Github for designere?

Figma is an online collaborative tool for interface designers. In a few years, it could provide an open-source community for design.

Læs mere [FastCompany Design].

? Til toppen ?


? Product Design i 2015

Det er – næppe overraskende – tiden, hvor folk enten kigger tilbage på året, der gik, eller frem mod det, der kommer. Her er et eksempel på det første; atomic.io kigger på product design i 2015.

? Til toppen ?


? Top 9 over animations-libraries

Hvis du mangler en animation til for eksempel dit website, kan du kigge i denne liste over 9 libraries til den slags [SitePoint].

? Til toppen ?


⏩ Angular 2 beta

Version 2 af JavaScript-framework’et er nu klar i beta [AngularJS blog].

? Til toppen ?


? Google præsenterer Background Sync

Vi kender det alle. Vi er midt i noget på web på mobilen, og så ryger forbindelsen. Vi glor på en spinner, der drejer rundt og rundt og håber, at vi får bare en flig af noget forbindelse, så vi for eksempel kan få sendt vores besked.

Google kommer nu til undsætning med ‘Background Sync’ [Google Developers] (der endnu ikke er rullet ud i Chrome-browseren til desktop og mobil), der giver brugeren en bekræftelse og derefter sender beskeden i baggrunden, når der atter er forbindelse.

? Til toppen ?


? Microsoft Research spår om 2016

Og her kigger vi frem mod 2016. Ifølge Microsoft bliver kunstig intelligens det helt store næste år [FastCompany Design].


? Året der gik på Facebook

Og intet tilbageblik uden et kig på, hvad der rørte sig på Facebook (og dermed ude i verden) i 2015. Genbesøg 2015 [fb.com].

? Til toppen ?


?  Hvilken Star Wars-karakter er du? Spørg Spotify

Ja, i markedsføringens hellige navn kan alt lade sig gøre. Så hvorfor ikke lade din musiksmag afgøre, hvilken fiktiv karakter fra den nye Star Wars-film du er. Jeg blev ‘Finn’, hvilket jo så betyder, at jeg er nødt til at se filmen for at finde ud af, hvem Spotify og Star Wars-franchiset mener, jeg mener om. Men alligevel klikker man jo ind på det… Prøv selv.

? Til toppen ?


Denne opsamling blev oprindeligt udgivet på ebudvikling.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.