Hands On: Få artikler læst op i Pocket-app’en

‘Hands On’ er en serie af artikler, hvor jeg viser dig, hvordan du udfører forskellige opgaver foran skærmen.

___

Jeg er en nysgerrig fyr, så jeg vil gerne læse en masse spændende bøger og artikler, men som alle andre, er også jeg underlagt den begrænsning, at der kun er et begrænset antal timer i døgnet – og at det derudover er begrænset, hvor meget af den tid, man gider bruge på at læse et eller andet.

Derfor er jeg blevet glad for podcasts, hvor jeg kan lytte til spændende informationer, for eksempel mens jeg vasker op (mit yndlingseksempel). Jeg er især blevet glad for den talte udgave af online-magasinet Slates artikler, som jeg tidligere har skrevet om.

Men her er jeg begrænset af, at jeg kun kan få det læst op, der bliver lagt ud som podcasts. Hvis jeg falder over interessante (laaange) artikler, er jeg stadig nødt til at læse dem. Som for eksempel denne The New York Times Magazine-artikel om Facebook-algoritmens magt, når det gælder nye virksomheders succes eller fald.

Indtil nu. Jeg delte nemlig min frustration på Twitter, hvor jeg nævnte, at jeg nærmest ville betale for det, hvis jeg kan få den læst op, eller få et “digest”, altså et resumé af artiklen. Jeg behøver dog ikke betale, for Lisa Risager nævnte i et svar, at hun bruger Pocket-app’en til at få læst artiklen op.

Pocket er en tjeneste, hvor du kan gemme indhold, du falder over på nettet, men ikke lige har tid til. Derudover har Pocket en fin “læsevenlig” visning, så du enten kan hoppe til siden, hvor artiklen er fra, eller læse den direkte i Pocket-app’en. Det er altså en slags udgidet bogmærkesamling.

(Pocket blev i øvrigt købt af Mozilla sidste år, og den er integreret endnu tættere ind i den kommende version af Firefox (kaldet ‘Quantum’), som jeg tidligere har skrevet om.

Jeg åbnede derfor Pocket for at prøve det – og det fungerer.

Sådan gør du:
Først åbner du Pocket-app’en og den artikel, du vil have læst op. Så trykker du på de tre prikker nede i højre hjørne og vælger “Listen (TTS)”.

Denne video viser det:

Hvis du har lyd på videoen, kan du sågar høre oplæser-“stemmen”.

Jeg skriver “stemmen” i anførselstegn, fordi det (selvfølgelig) er en robot, der læser teksten op via “Text To Speech” (det er det “TTS” står for).

Men det er godt nok til mig – og det betyder, at jeg rent faktisk kan komme igennem den enormt lange artikel. Jeg betaler så umiddelbart ikke en krone til The New York Times, og det ville jeg egentlig gerne.

Jeg testede i øvrigt også Pocket-oplæsningen med min Bluetooth-højttaler, og det fungerer fint. Så nu kan jeg få læst laaange artikler op, mens jeg laver alt muligt andet – eller er i transport, som er et af de populære steder (er mit indtryk) at lytte.

Tak for tippet, Lisa! ?

 

Kan du lide, hvad du læste?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet – så får du en mail hver weekend, blandt andet med den populære ugeopsamlingmedier, teknologi og digital udvikling:


 

Du kan naturligvis også følge med på Facebook:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.