Hands On: Screenshots i Firefox Quantum

‘Hands On’ er en serie af artikler, hvor jeg viser dig, hvordan du udfører forskellige opgaver foran skærmen. Dette er den første artikel i serien.

___

Den 14. november udkommer den næste store opdatering til Firefox-browseren, kaldet ‘Firefox Quantum’. Hvis du er nysgerrig på, hvad der er af nyheder og lidt om Firefox’ historie, så kan du læse min artikel “Firefox vender tilbage med større muskler i ny version”.

En af nyhederne i den nye Firefox er, at det er blevet nemmere at tage screenshots – altså billeder af, hvad der er på skærmen. Du har helt sikkert oplevet at få et screenshot tilsendt fra en, der har trykket på “Print Screen”-knappen og sendt dig et billede af alt, hvad der er på vedkommendes skærm, inklusiv åbne programmer, faneblade og spændende vinduer i baggrunden.

Nu ved du, hvad du skal gøre: Installere Firefox på vedkommende computer og vise ham/hende det, jeg nu viser dig. For det er virkelig blevet nemt at tage screenshots i Firefox, der kun lige rummer akkurat det, man vil have med. Også selvom man vil tage et screenshot af noget, der fylder mere, end der lige er plads til på skærmen.

Jeg har lavet en kort video, der viser, hvordan du gør præcis det:

Videoen viser, hvordan du tager et screenshot, der er højere end, hvad der er plads til i vinduet og gemmer det på din computer.

Som du kan se undervejs i videoen, registrerer Firefox elementer på siden. Det vil sige, at hvis jeg for eksempel blot ville have et screenshot af et afsnit tekst, så skulle jeg blot have trykket på det.

Det er vanvittigt nemt.

Alternativet til at gemme billedet på computeren til slut er, at gemme det i “skyen” på screenshots.firefox.com. Når du gør det, bliver linket til billedet automatisk kopieret, så du nemt kan sætte det ind der, hvor du skal bruge det.

Du kan aktivere screenshot-delen af Firefox Quantum ved enten at trykke på de tre prikker i adressebaren og vælge “Take a screenshot” eller bare højreklikke, som jeg gjorde i videoen.

Læs mere om Firefox Quantum »

___

Kan du lide, hvad du læste?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet – så får du en mail hver weekend, blandt andet med den populære ugeopsamlingmedier, teknologi og digital udvikling:


 

Du kan naturligvis også følge med på Facebook:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.