Hands On: Sådan planlægger du et tweet (eller andet) til senere med Hootsuite

‘Hands On’ er en serie af artikler, hvor jeg deler forskellige tips til dig, når du sidder foran skærmen. Se de andre ‘Hands On’-artikler.


 

Det at planlægge opdateringer på de sociale medier er bestemt ikke noget nyt – men det er nyt for mig at bruge det, og til andre der er i samme situation, har jeg lavet denne hurtige introduktion til ét af værktøjerne, der kan det.

___

Indskudt bemærkning: Jeg er lidt splittet omkring det her med planlagte opdateringer, for jeg mener, at man skal klar til at være en del af en samtale, når man poster noget på for eksempel Twitter eller Facebook.

Men nogle gange siger jeg til mig selv, at jeg lige skal dele et link eller andet på Twitter om aftenen (hvor der er flere og flere online), men så glemmer jeg det. Her er det smart at kunne “time” tweet’et (som en opdatering på Twitter hedder) til senere. Hvis nogen svarer på tweet’et, så giver min telefon mig besked, og så er jeg klar.

___

Efterhånden er det blevet indbygget flere og flere steder – eksempelvis kan du (hvis du har en Facebook-side) hos Facebook selv vælge, hvornår opslaget skal udgives. Er det på Twitter, kan du bruge Tweet Deck (som Twitter købte).

Jeg vil nu alligevel vise dig Hoot Suite – og fordi det er så nemt i Facebooks egen app, vil jeg fokusere på tweets. Hvis du vil planlægge tweets i Tweet Deck, skal det nemlig ske i en browser – og da jeg ikke er logget ind på Twitter i browseren på min mobiltelefon, kan jeg ikke redigere eller slette det planlagte tweet.

Jeg kunne selvfølgelig sikkert logge ind på Twitter i browseren på min mobil, men jeg er en doven mand, og Hoot Suite (som jeg vil vise dig nu) er så rent i sin interface og målrettet til netop dén funktion.

Hoot Suite er gratis (de har en Enterprise-løsning, hvor jeg antager, de tjener pengene), og det er ganske nemt at sætte op. I indstillingerne for Hoot Suite vælger du “Social Networks” og “Add Social Network”. Her logger du så ind med din (i dette tilfælde) Twitter-konto.

Når du så skal lave en opdatering, som skal planlægges er det ganske ligetil. Jeg har lavet en bette video, der viser dig, hvordan det foregår:

 

Her er opskriften:

1. Tryk på blyant-ikonet nederst i midten.

2. Tryk på “Post to…” for at vælge den profil, opdateringen skal udgives hos.

3. Skriv din opdatering.

4. Tryk på “Next oppe til højre”.

5. Nu har du lidt muligheder:

Du kan vælge at sende tweet’et nu. Det ville dog være omsonst, for så havde du jo åbnet Twitter-app’en.

Du kan også vælge “AutoSchedule” – så udgiver Hoot Suite tweet’et, når den mener, dine følgerer er mest aktive. Jeg er ikke så meget for denne funktion, for når jeg for eksempel planlægger noget om formiddagen/eftermiddagen, der skal ud om aftenen (hvor jeg ved, der er folk, der læser) foreslår den konsekvent næste morgen.

Jeg vælger derfor “Custom Schedule”.

6. Vælg dit tidspunkt og eventuel dag.

7. Tryk på “OK” og derefter på “Done”.

8. Nu er du sådan set færdig, men da jeg altid gerne vil være sikker, plejer jeg at trykke på papirflyver-ikonet for at sikre, at tweet’et rent faktisk også ligger og venter.

 

Og bum – så nemt er det.

Hoot Suite findes til både Apples iOS og Android-enheder. Du kan udover Facebook og Twitter også tilføje konti fra LinkedIn, Instagram og YouTube.

 

Kan du lide, hvad du læste?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet – så får du en mail hver weekend, blandt andet med den populære ugerevy, der giver dig overblikket på medier, teknologi og digital udvikling:


 


Se mine seneste artikler →


Originalfoto: Pixabay/Pexels

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.